Új óvoda és bölcsőde épül Gerjenben

2018.10.31.

Gerjen lakosainak örömére új oktatási-nevelési intézmény létesül a faluban, több mint 396 millió forintból. A TOP-os projekt támogatási szerződése már február óta hatályos. Romhányi Károly polgármestert a megyei önkormányzat további támogató segítségéről biztosította Fehérvári Tamás.

A projektnek köszönhetően a faluban új és korszerű épület létesül, melyben kétcsoportos óvoda, valamint egy 14 férőhelyes bölcsőde létesül, kiszolgáló helyiségekkel együtt. A kisgyermekeket tornaszoba, orvosi szoba, rendezvényterem, továbbá egy sószoba is fogadja a jövőben. Fedett teraszok épülnek, ahol a bölcsődés korú gyermekek rossz idő esetén is levegőzhetnek, de nyáron akár ott is aludhatnak.

A játszóudvar kiépítése a modern kor követelményeinek megfelelően történik meg, ahogy az energiaellátás is. A megújuló energiaforrások által energiahatékony, az akadálymentesítésnek köszönhetően pedig biztonságos, és mindenki számára komfortos létesítmény gazdagítja a helyieket.

Az elmúlt hónapokban kidolgozták a beruházás megvalósításához szükséges műszaki terveket, és folyamatban van az engedélyezési eljárás. Mindezeknek köszönhetően hamarosan megindulhat a közbeszerzési eljárás, és 2019. tavaszán megkezdődhetnek a kivitelezési munkák is.

Az Új óvoda és bölcsőde építése Gerjenben című (TOP-1.4.1-15-TL1-2016-00005 azonosítószámú) projekt keretében megvalósuló beruházás helyszíne a helyi általános iskola melletti terület.

 

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!