Szeretnél gyorsan megvalósítható, környezetbarát és egészséges otthont?

2023.05.11.

A különféle technológiák révén az ember ma már olyan építészeti csodákra képes, amelyekről 100 éve még nem is álmodott, azonban egyre nagyobb az igény olyan projektek megvalósítására is, amelyek az energiahatékonyságot szolgálják.

A klímaválság, a fosszilis energiaforrások kimerülése, az energiaárak emelkedése arra sarkallja a szakembereket, hogy olyan lakótereket alkossanak, amelyek fenntartása gyakorlatilag nem kerül semmibe. A legújabb innovációk a zöld technológiák hasznosítására épülnek, és egészen új mérnöki megoldásokat mutatnak be

 

Működőképes építészeti alternatívák

 

A modern építészet a passzív vagy alacsony energiaigényű épületeket helyezi előtérbe, és ennek érdekében nemcsak a térszervezést újítja meg, hanem megújuló energiaforrásokra épülő új anyagokat, koncepciókat alkot. A BIOKAY vályogvakolatok természetes hőszigetelő anyagokat kínál az építtetőknek a kényelmes és egészséges lakóterek kialakításához a mai kor követelményeinek megfelelően.

A maximálisan energiatakarékos passzívházak megvalósításának költségei ugyan jelenleg még 20-30%-kal magasabbak, mint a hagyományos beruházások esetében, viszont az újabb és újabb energetikai korlátozások és növekvő energiaárak miatt egyre inkább megéri az alkalmazásuk.

 

Klímasemleges, önellátó otthonok

 

A lakhatás biztosítása mindig is az építészet fő feladata lesz a mérnöki bravúrok és művészi megvalósítások mellett. Kísérleti szinten megvalósultak már olyan otthonok, amelyek gyakorlatilag önellátóak, vagyis megtermelik az üzemeléshez szükséges energiát. Ennek érdekében a kényelmi igényekről sem kell lemondani, csupán a lakótereket racionalizálni.

 

A projektek célja az energiatakarékosság és olyan környezetbarát megoldás megvalósítása, amely egészséges életteret kínál a lakóknak. Ez pedig a természetes építőanyagok használata révén valósulhat meg.



Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!