Orbán Viktor: Szombaton nyithatnak a teraszok, jövő hét közepétől meg minden más

2021.04.23.

Amint meglesz a 4 millió beoltott, megnyithatnak a színházak, cirkuszok, mozik, állatkertek, játszóházak, fitnesztermek, fürdők, uszodák, könyvtárak, szállodák és az éttermek belső terei is, de csak védettségi igazolvánnyal.

 

Megvan a 3,5 millió beoltott, ez már a miniszterelnök rádióinterjúja előtt kiderült. Szombaton nyithatnak a teraszok, a kijárási tilalom este 11-kor kezdődik. Orbán Viktor kiemelte a nyitásban saját ütemezéssel haladunk. 3,5 milliónál több beoltott van, a teraszok nyithatnak, „rám is vár egy korsó sör a teraszomon”, alig várja már. Egy-két szabály megváltozott. A teraszok este fél 10-ig lehetnek nyitva, több idő kell a hazaéréshez, szombattól 11-kor kezdődik a kijárási tilalom.

 

A miniszterelnök nem várta meg a bejelentéssel a Kossuth Rádió reggeli műsorát. Saját közösségi oldalán posztolt a hírről:

 

Orbán kiemelte, már arra készül, hogy jövő hét közepén meglesz a 4 millió oltott. A következő lépés pedig az, hogy megnyitják a szolgáltatások széles körét. Nyitnak a színházak, cirkuszok, mozik, állatkertek, játszóházak, fitnesztermek, könyvtárak és a sportesemények. Kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső terei is, de csak azok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal

168.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!