Jövő héttől ismét hőség lesz, de néhol még előfordulhatnak majd záporok, zivatarok

2021.06.27.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan az északi, keleti megyékben és néhol a nyugati határ mentén alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg zivatar.

Északkeleten élénk lehet az északias szél. Délután 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet - írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarveszély miatt Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyére adott ki elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést.

 

Hétfőn tovább erősödik a nappali felmelegedés, a legmelegebb órákban már 30-35 fok valószínű. Sok napsütésre számíthatunk, egy-egy zápor, esetleg zivatar csak néhol északkeleten fordulhat elő. A légmozgás többnyire gyenge, mérsékelt lesz.

 

Kedden sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, kevés zápor, zivatar az északi, északkeleti tájakon alakulhat ki. A Dunántúlon megélénkül a délies szél. A legmelegebb órákban 32-37 fokot mérhetünk.

 

Szerdán nyugatra, északnyugatra a feltámadó északnyugati szél hoz pár fokos hőmérséklet-csökkenést, máshol még marad a hőség. Délután 30-37 fokos maximumokra van kilátás. A napos idő mellett néhol nyugaton és északkeleten egy-egy zápor, zivatar kialakulhat.

 

Csütörtökön egy hidegfront érkezhet, az élénk, helyenként erős nyugati-északnyugati szélben viszont még 29-35 fokot mérhetünk.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!