A növénytermesztést segítő csírátlanító eszközök

2023.05.11.

A növénytermesztéshez speciális feltételeket kell teremtenünk. Nemcsak a megfelelő mennyiségű víz, a minőségi tápoldatok biztosítása fontos, de meg kell védenünk növényeinket a káros kórokozókkal szemben.

A következő cikkben most megtudhatja, hogyan segít ebben Önnek az UV-C lámpás technológia. Tartson velem és talán Ön is megtalálja azt az eszközt, amit eddig keresett!

 

Mit kell tudni erről a technológiáról?

 

Az UV-C lámpákat nevezzük germicidlámpáknak. Ezek a speciális lámpák önmagukban, illetve professzionális készülékekbe építve is hatásosan dolgoznak. A legjobb talán az lesz, ha Ön is szemügyre veszi azokat a minőségi felületfertőtlenítő eszközöket, amelyek a csírátlanítás folyamatában támogatják Önt. Hogyan lehet a hasznára? Eláruljuk.

A germicidlámpa 253,7 nm-es sugárzással dolgozik, tehát a felületeken található és a légtérben szálló baktériumokat egyaránt elpusztítja. Az olyan mikrobák ellen is hatásos fegyver, amelyeket csak magas intenzitású sugárzással lehet megsemmisíteni.

 

Egy környezetbarát eljárásról van szó, amelynek nincs mellékterméke és túladagolni sem lehetséges. Ez eddig nagyon jól hangzik. De mire kell figyelnünk?

 

A szabadon sugárzó lámpákról

 

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a sugárzás ártalmas a növényekre, éppen ezért fóliasátrak esetében az üres területet ajánlott csak kezelni. Ilyenkor a speciális, erős intenzitású, szabadon sugárzó lámpák használata váhat be. Ezeket a produktumokat mobil módon, állványra szerelve szintén alkalmazhatjuk, így könnyen mozgathatjuk őket.

 

A lámpák több irányba sugároznak, ez biztosítja azt, hogy a helyiség egésze csírátlanítva legyen. Az ilyen termékek esetében alapvető követelmény, hogy különleges bevonattal lássák el a lámpákat, ami törés esetén gátolja a szilánkok szétszóródását.

 

Speciális berendezések a növénytermesztés területén

 

A fóliás termesztés más kihívásokkal is szembeállíthat minket. A visszanyert kondenzvíz csírátlanítását is meg kell oldanunk. Az UV-C lámpás víztisztító berendezések valamennyi, a vízben fellelhető mikroorganizmust kiiktatják.

 

Szeretnénk megemlíteni még a germicidlámpával rendelkező légtisztító készülékeket, amelyek már zárt rendszerben végzik a csírátlanítást, tehát a szabadon sugárzó darabokkal szemben ezeket emberi jelenlét mellett is működtethetjük.

 

Ha pedig a légkezelésben van szükségünk segítségre, akkor az UV4AIR termékcsalád lehet a segítségünkre.

 

A növények számára fontos a csíramentes környezet, ám a hagyományos vegyszerek nem tűnnek a legjobb módszernek. Az UV-C technológiával viszont egy lépéssel közelebb kerülhetünk a megfelelő körülmények megteremtéséhez.

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!