Szegedi íróé a legszebb magyar könyvborító

2018.04.03.

Januárban már szerzett egy második helyet, most pedig a legszebb borítójú könyvnek választották Kékesi Dóra regényét.

A szegedi író bemutatkozó könyve tavaly jelent meg, és nemcsak fedőlapja, hanem a történet miatt is népszerű.

A Könyvmánia blog március 15-e alkalmából megválasztotta a Top 5 legszebb magyar könyvborítót. Az első helyre egy szegedi író könyve került: Kékesi Dóra A holnap érintése című regénye. A fiatal írónő művét külalak tekintetében januárban egyszer már díjazták, akkor a 2017-ben megjelent könyvek borítóversenyének hazai ranglistáján a második helyet kapta meg egy másik bloggertől.

Kékesi Dóra regényének hőse egy 1956-os szerelmespár, akiknek titkos viszonyát a kitört forradalom felbolygatja. A borító mindezt tökéletesen összefoglalja: a Lánchíd mellett egy korabeli ruhákban látható szerelmespár szerepel rajta.

– A borító az én elképzelésem alapján készült el, a kiadó grafikusának tökéletesen sikerült visszaadnia, amit megálmodtam – mondta Kékesi Dóra, aki szerint a pár is pont olyan, mint amilyennek leírta őket. Az írónő büszke arra, hogy rövid időn belül két blogger is a legszebbek közé választotta könyvét, leginkább azonban arra, hogy egyáltalán megjelenhetett első regénye.

– Mindig szerettem történeteket kitalálni, több kéziratom is van már. Korábban énekeltem, szerepeltem a Megasztárban és a Csillag születikben is, mindkettőben a legjobb 50-be jutottam. Egy idő után azonban azt gondoltam, inkább az írás az utam. Nemrégiben bukkantam rá az Álomgyár Kiadóra, amelyet megkerestem ezzel a regényemmel. Mivel közben nyertem pénzt egy pályázaton könyvkiadásra, rábólintottak, hogy megjelentetik. Tavaly szeptemberben így a kezemben foghattam az első regényemet.

A könyv jó kritikákat kapott, és első könyves szerzőkhöz képest jól is fogy. Azzal azonban Dóra tisztában van, hogy ismeretlen nevével idő kell, hogy befusson.

– Most is dolgozom egy regényen, ami egy vidám, lányos, romantikus történet lesz. Szegeden játszódik, amit fontosnak tartottam, hiszen, bár Sándorfalván élek és dolgozom, szegedinek vallom magam – árulta el Kékesi Dóra. A megjelentetéssel valószínűleg nem lesz gond, hiszen már a kiadó csapatának tagja, az azonban még kérdéses, mikorra készül el vele.

– A holnap érintését a gyed időszaka alatt írtam, most viszont már dolgozom az önkormányzat pályázatírójaként. A két kislányom és a munka meglehetősen sok időt visz el az életemből, de mivel az írás a legkedvesebb hobbim, amikor csak tudok, azzal foglalkozom.

forrás: delmagyar.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!